Share this page

Hvad er smerte?

Smerte styres af nervesystemet og er et komplekst fænomen. I forbindelse med tilstande som f.eks. gigt eller forstuvninger og forstrækninger kan der gå betændelse i led og muskler. Når der opstår irritation eller skade som følge af betændelsesprocessen, bliver der frigivet nogle stoffer, såsom prostaglandiner, der sender nogle ’smerte’-signaler til hjernen.

Hvorfor er det nødvendigt at føle smerte af og til?
Hvis vi ikke var i stand til at føle smerte, ville det være meget svært for os at opdage, at vores krop var blevet skadet. Smerte tvinger os til at ændre vores opførsel for at beskytte os selv mod yderligere skade. Smerte motiverer os også til at tage medicin mod årsagen til smerten, skaden eller betændelsestilstanden. Uden et advarselssignal i form af smerte ville mennesket være dårligt stillet.

Identificér din smerte
Inden du begynder at tage smertestillende medicin, er det vigtigt, at du er klar over årsagen til dine smerter. Hvis du er i tvivl, så spørg lægen eller på apoteket.

Der findes mange forskellige typer af smerte, som de fleste af os kender til – fra hovedpine og forstrækninger til tandpine. Nogle af de mest almindelige smertetyper er rygsmerter og hovedpine.

Ledsmerter er også en meget almindelig smertetype, som de fleste kender til. Især ældre mennesker får ofte ledsmerter på grund af osteoartrititis. Hvis man har ledsmerter som ung, skyldes det ofte sportsrelaterede skader eller betændelsestilstande omkring leddene, for eksempel en tennisalbue, der medfører smerter i en muskelforbindelse nær albuen.

Hent brochuren ”Kom i form”

<!--[if gte mso 10]>

  1. Især ældre mennesker får ofte ledsmerter på grund af osteoartrititis

Træningsøvelser tilpasset typen af smerte

Træningsøvelser tilpasset typen af smerteTræningsøvelser til forebyggelse af smerte

Find de træningsøvelser, der kan forebygge yderligere smerte i en række smerte-situationer lige fra rygsmerter til ledsmerter.

Læs mere

Smerteguide

SmerteguideOpdag ”The joy of movement”

Prøv det nye og lette interaktive værktøj, der hjælper vej til øvelser, behandlinger og tips, der passer bedst til lige netop dig.

Læs mere

Anbefalet produkt

Voltaren gel®Voltaren gel®

Det mest solgte topikale non-steroide anti-inflammatoriske håndkøbsmiddel på verdensplan. Effektiv topikal formulering til behandling af smerte og inflammation.

Læs mere

Copyright © 2016