Share this page

Smerter i nakke eller skuldre

Smerter i nakke eller skuldre

Uspecifikke smerter i nakke og skulder er en almindelig lidelse hos både unge og voksne. Det drejer sig om lidelser som spændinger i nakken, forstrækninger i nakken, piskesmæld, muskelinfiltrationer og andre nakkerelaterede lidelser. Smerten er normalt enten akut (op til 3 ugers varighed) eller kronisk (mere end 12 ugers varighed).

Gå til Smertetyper, hvis du ønsker yderligere information.

  • Kortvarige problemer kan behandles med fysioterapi og smertestillende midler.
  • Længerevarende smerter kan lindres med intensiv muskeltræning, fysioterapi eller akupunktur.
  • Svage nakkemuskler kan give tilbøjelighed til nakkesmerter. Det anbefales derfor at lave øvelser for at styrke nakken.
  • Motionstræning: omfatter fysiske træningsøvelser for øget fleksibilitet, aerobics, balanceøvelser, muskeltræning og udholdenhedsøvelser.
  • Det kan have en gavnlig effekt på behandlingen af både akutte og kroniske smerter i nakke og skuldre at lave specifikke øvelser, der forbedrer bevægelsesområdet, nogle gange om ugen. Formålet med disse øvelser er at øge leddenes bevægelsesområde.
  • Det anbefales også at lave proprioceptive og styrkende øvelser mod smerter i nakke og skuldre. Den proprioceptive sans omfatter de sensoriske indtryk og tilbagemeldinger, der fortæller os om bevægelse og kropsstilling. Formålet med styrketræning er at forbedre musklernes performance, såsom muskelaktivering, udholdenhed og styrke.

Anbefalede øvelser mod smerter i skuldre og nakke

Disse simple nakkeøvelser kan hjælpe dig med at genoprette dit bevægelsesområde, øge din styrke, lette lokal stivhed og få din nakke tilbage til normaltilstand. Du vil måske føle lettere ubehag i starten, så sørg for at lægge forsigtigt ud med øvelserne og skrue derefter gradvist op for din træning.

Gå til Træningsøvelser, hvis du vil se alle træningsøvelser.

Anbefalet produkt mod smerter i skuldre og nakke

Voltaren gel®

Voltaren gel® er det mest solgte topikale non-steroide anti-inflammatoriske håndkøbsmiddel på verdensplan. Kliniske studier har dokumenteret, at Voltaren gel® er effektivt til behandling af smerter og inflammation. Voltaren gel®s unikke sammensætning trænger dybt ind og koncentrerer sin smertestillende og anti-inflammatoriske virkning lige dér, hvor du har brug for den. Voltaren gel® er nem at påføre og absorberes hurtigt. Desuden tilfører gelen fugt til huden og har en omgående kølende effekt.

Gå til Produkter, hvis du ønsker mere information om produkterne.

Hvad er smerte?

Hvad er smerte?En hurtig guide til den vigtigste viden om smerte.

Lær mere om smerte – find ud af, hvorfor det af og til er nødvendigt at føle smerte, og hvordan du kan identificere den.

Læs mere

Find din sportsgren

Find din sportsgrenEr du på udkig efter nye måder at holde dig i form på?

Uanset om det drejer sig om tennis, yoga eller rulleskøjtning, så lad dette lette værktøj hjælpe dig med at finde den sportsgren, der bedst passer til dig.

Læs mere

Anbefalet produkt

Voltaren gel®Voltaren gel®

Det mest solgte topikale non-steroide anti-inflammatoriske håndkøbsmiddel på verdensplan. Effektiv topikal formulering til behandling af smerte og inflammation.

Læs mere

Copyright © 2016