Share this page

Voltaren® gel

Voltaren Gel

Voltaren® gel er det mest solgte topikale non-steroide anti-inflammatoriske håndkøbsmiddel på verdensplan. Kliniske studier har dokumenteret, at Voltaren® gel er effektivt til behandling af smerter og inflammation.

Voltaren® gels unikke sammensætning trænger dybt ind og koncentrerer sin smertestillende og anti-inflammatoriske virkning lige dér, hvor du har brug for den. Voltaren® gel er nem at påføre og absorberes hurtigt. Desuden tilfører gelen fugt til huden og har en omgående kølende effekt.

Voltaren® gel kan købes på apoteket, i Matas og i udvalgte dagligvarebutikker under Dansk Supermarked.

Hvornår kan jeg bruge den?
Voltaren® gel er en gel, der skal smøres på huden. Den anvendes til smertelindring og mod betændelse og hævelse i forbindelse med:

  • Bløddelsskader: Beskadigelse af sener, ledbånd, muskler og led (f.eks. på grund af forstuvninger, forstrækninger, blå mærker, rygsmerter eller sportsskader)
  • Lokale former for bløddelsreumatisme: Tendinitis (f.eks. tennisalbue), bursitis, skulder-hånd-syndrom, periartritis.

Hvordan skal jeg bruge den?

  • Første gang du bruger tuben, skal du vende låget om, sætte det på spidsen af tuben, dreje og fjerne tube-hættens forsegling. Anvend ikke indholdet, hvis forseglingen er brudt.
  • Påfør forsigtigt en lille mængde gel på huden omkring det smertefulde eller hævede område. Mængden af gel, du skal bruge, afhænger af størrelsen på det smertefulde eller hævede område. I de fleste tilfælde er det tilstrækkeligt med en mængde på størrelse med et kirsebær eller en valnød.
  • Du kan påføre gelen 3 til 4 gange om dagen, med mindre du har fået anvist andet af lægen eller på apoteket. Du kan mærke en let kølende effekt, når du smører gelen på huden
  • Brug ikke gelen på rifter, åbne sår eller andre områder med hudproblemer. Dæk ikke skaden til med en bandage eller et plaster, når du har påført gelen.
  • Undgå kontakt med øjnene. I tilfælde af kontakt med øjnene, skal du skylle godt efter med rent vand og kontakte lægen.
  • Vask hænder efter påføring af gelen (med mindre det er hænderne, der skal behandles).
  • Hvis du glemmer at påføre produktet på det anviste tidspunkt, så påfør det, når du kommer i tanker om det, og fortsæt så med at smøre, som du plejer.

Anvend ikke dobbelt dosis.

Hvordan virker det?
Voltaren gel indeholder det aktive stof diclofenac, som er et veletableret non-steroidt anti-inflammatorisk middel (NSAID). Diclofenac er blevet anvendt klinisk i mere end 30 år mod smerte, ømhed, hævelse og stivhed i forbindelse med inflammation i led og bløddelsreumatisme, rygsmerter og bløddelsskader. Adskillige randomiserede kliniske studier har dokumenteret, at Voltaren er effektivt til behandling af smerter og inflammation.

Diclofenac virker anti-inflammatorisk ved at hæmme aktiviteten af et enzym, der hedder cyclooxygenase (COX) og dermed også dannelsen af prostaglandiner. Dette resulterer endvidere i en antipyretisk (febernedsættende) og analgetisk (smertelindrende) effekt.

 

Hyppigt stillede spørgsmål

Smerteguide

SmerteguideOpdag ”The joy of movement”

Prøv det nye og lette interaktive værktøj, der hjælper vej til øvelser, behandlinger og tips, der passer bedst til lige netop dig.

Læs mere

Træningsøvelser tilpasset din fysiske form

Træningsøvelser tilpasset din fysiske formLav dit eget træningsprogram

Her finder du en række mobilitets-, styrke-, balance- og koordinationsøvelser , der er skræddersyet til lige netop dine behov.

Læs mere

Smertetype oversigt

Smertetype oversigtHvilken smerte har du?

Lær mere om de forskellige typer af smerte, og om hvordan du kan forebygge og behandle smerte.

Læs mere

Copyright © 2016